Fra Politiken, lidt redigeret - og divideret med 3
250 g lyst rørsukker
250 g smør
165 g hvedemel
35 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
3 æg
8-900 g æbler
2 tsk kanel
3 kardemommekapsler (fjern kapslen og knus kernerne i morteren)
1 stjerneanis (knust i morteren)
4 spsk rørsukker
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur!
Rør smør og sukker hvidt, til det ikke knaser mere - gerne i maskine. Rør æggene i ét ad gangen (rør ikke for længe nu). Bland de tørre ingredienser og sigt dem over dejen. Vend dejen sammen og bred den ud i en stor springform.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i både. Behold skrællen på.
Prop æblerne ned i kagen, så den bliver helt fyldt op med æblestykker.
Drys krydderierne over og derefter sukkeret.
Bag ved 170 grader, lidt under midten af ovnen til den er færdig - 1-1½ time. Stik en bambuspind i, hvis den kommer op uden dej på, er kagen færdig.

Vi har en tilsvarende æblekage, hvor vi nogle gange skifter hvedemelet ud med grov spelt. Even better. Synes i hvert fald nogle af os ...
SvarSletOg: I stedet for morter bruger jeg kaffekværn. Man kan vælge at have 2 af slagsen (en til krydderier, en til kaffe), eller bare gøre som mig: vaske den af en gang imellem og så i øvrigt få kaffe med overraskende aroma.
SvarSletMmmm kaffe med kardemomme... Ja, vi to kan sikkert godt lære hende Camilla Plum et par ting :-)
SvarSlet