søndag den 7. november 2010

Lun æblekage

Mørdej:
250 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. bagepulver
150 g smør
½ dl mælk

Fyld:
1 kg spiseæbler
1 brev kanel
150 g rosiner
sukker

Flormelis

Koldt smør smuldres i mel, sukker og bagepulver, og dejen samles hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet mens du ordner fyldet.

Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Blandes med kanel, rosiner og sukker. Jeg brugte ca. 1 dl sukker til mine Ingrid Marie æbler - hvis man bruger søde æbler, skal man nok skære ned på det.

Rul halvdelen af dejen tyndt ud, ca. 20 x 30 cm, læg fyldet på og læg resten af dejen over. Saml den godt hele vejen rundt i kanten og prik med en gaffel.

Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter. Drys flormelis på gennem en sigte og servér kagen lun.

Man kan godt servere den lige fra ovnen, men så skal man advare om at æblerne er brandvarme!

1 kommentar:

Hanne sagde ...

Det er en rigtig lækkerbidsken og den nåede ikke at blive kold.
Hilsen Hanne