onsdag den 15. december 2010

Rodfrugtbiks

En klassiker i ny, mere lækker og meget sundere udgave.

Rodfrugterne kan varieres. I dag brugte jeg:
ca. 600 g kartofler
5 små gulerødder
2 persillerødder
ca. 100 g knoldselleri
4 små rødbeder

Desuden skal man bruge
En rest tilberedt kød - det meste kan bruges. I dag gik det ud over en rest flæskesteg, men ellers er vi store tilhængere af lammebiks. Lidt røget kød eller pølse er rigtig godt, ja selv medisterpølse kan bruges.
To store løg
olivenolie
salt og peber
Et æg pr. person

Rodfrugterne skrælles, skæres i tern, lægges på en bageplade (med bagepapir) i en stor bunke. Drys salt på og hæld et par spsk. olivenolie over, rod det hele rundt og fordel på bagepladen. Det ser sådan ud:

Sæt dem i ovnen ca. ½ time ved 200 grader.

Imens snittes løgene, som brunes lidt i olie i en fladbundet gryde, mens kødet skæres i tern.  Kødet ned til løgene, Steg lidt, drys med lidt salt og gerne pænt med peber.

Når rodfrugterne er færdige i ovnen, skal de ned til kød og løg og steges med kortvarigt mens æggene spejles.

Til sidst arrangeres æggene over biksemaden, og det hele serveres med engelsk sovs, HP sauce, ketchup, chilisovs og hvad familien ellers sætter pris på.

Hvis man ikke har rødbeder i biksemaden, kan syltede rødbeder til være rigtig godt. Nogle vil måske også gerne have et stykke rugbrød.

Hvis man er vegetar, udelader man kødet og bruger to æg pr. person i stedet.

Ingen kommentarer: