søndag den 25. maj 2008

Flamberede bananer (4 pers)

4 bananer (modne)
1 øko appelsin
lidt reven muskatnød
15 g smør
2 spsk sukker (evt. rørsukker)
1 1/4 dl brun rom

Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis

Bananerne bages med skræl i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter, til de er sorte. Vend dem efter 5 minutter. Skræl dem og læg dem i et ildfast fad.
Riv halvdelen af appelsinskrællen og rør det sammen med appelsinsaft og muskatnød. Hæld over bananerne og sæt små smørklatter på. Drys med sukker. Grill ca. 5 minutter.
Tages ud af ovnen.
Rommen opvarmes i en kasserolle - ikke koge!
Hældes over bananerne og antændes. Pas på ikke at sætte ild til andre ting.
Jeg plejer at slukke igen efter 10-20 sekunder for at have lidt af sprutten tilbage :-)

Ingen kommentarer: