søndag den 25. juli 2010

Grøn kæmpefrikadelle med tomatsauce (4 pers.)

Kæmpefrikadellen
300 g courgetter
1 lille løg
2 kartofler
2 dl havregryn
3 æg
1 tks. salt
peber
olivenolie til stegning

Riv courgetter, løg og kartofler og rør alle ingredienserne sammen. Hæld lidt olie på panden og fordel farsen. Steges ca. 8 minutter ved jævn varme. glides over på et grydelåg eller et fad, panden lægges over, og frikadellen vendes tilbage på panden, hvor den steger færdig på ca. 8 minutter.

Tomatsauce
1 løg
1 spsk olie
1 ds hakkede tomater
1 dl grønsagsbouillon
1 fed hvidløg
1 spsk. frisk hakket basilikum eller 1 tsk. tørret
½ tsk. salt
peber

Hak løget og svits det i olie. Tilsæt resten, smag til med salt og peber. Lad det koge ca. 10 minutter uden låg.

Tilbehør: Pasta, evt. brød, evt. en salat.

Ingen kommentarer: