søndag den 25. juli 2010

Rungsted-kager

Dej
300 g mel
200 g smør (køleskabskoldt)
50 g gær
4 spsk lunkent vand
50 g sukker
2 æg

Fyld:
1 dl mælk
1 æggeblomme
1 tsk. maizena
------------------
100 g smør (stuetemperatur)
100 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
----------
Sammenpisket æg til pensling

Dej: Smør smuldres i mel. Gær udrøres i vand. Æg og sukker piskes sammen. Bland det hele og ælt dejen sammen. Den er meget blød, det skal den være.
Fyld:
1) Kagecreme: Mælk, æggeblomme og maizena piskes sammen og varmes forsigtigt under piskning til det tykner. Køles af.
2) Blødt smør røres godt med sukker og vaniljesukker. Rør kagecremen i en skefuld ad gangen.

3/4 af dejen deles i to og rulles ud. To tærteforme beklædes med dette.
Fordel fyldet i de to forme.
Rul resten af dejen ud og lav gitter over kagerne med det.

Efterhæver 1 time.

Pensles med sammenpisket æg og bages 20 minutter ved 180 grader.

Det er noget værre bøvl at lave, kræver fingerfærdighed og tålmodighed.

Ingen kommentarer: