søndag den 24. oktober 2010

Kille Ennas æbletærte

med rosenvand og kardemomme - let revideret à la Bente, undskyld Kille Enna.

Mørdej:
300 g hvedemel
2 spsk lys råsukker
150 g koldt smør i små stykker
6 spsk isvand (vand + isterninger)

Fyld:
800 kg æbler (ja, det står der!)
150 g rørsukker
2 spsk rosenvand
½ spsk majsstivelse
4 hele kardemommekapsler

Smør smuldres i mel og sukker, dejen samles med isvandet og lægges i en plasticpose i køleskabet.

Pensl en tærteform med smeltet smør, drys med lidt mel og sæt den i køleskabet.

Æblerne skrælles og skæres i kvarte, kernehus fjernes og de skæres i både (ca. 500 g renset vægt). Blandes med sukker, rosenvand og majsstivelse. Kardemommekapslerne ristes få sekunder på en tør, hed pande og  flækkes. Kernerne tages ud og stødes i en morter, hvorefter de skal blandes i æblefyldet.

Rul dejen ud og læg den i formen (den er ret tyk af en tærtebund at være). Fordel fyldet på tærten og bag den 60-80 minutter ved 200 grader. Læg evt. stanniol over det sidste kvarter, så den ikke bliver for sort.
Spar energi: Sæt tærten i kold ovn og tænd. Sluk efter 80 minutter.


Det er synd, duften ikke er med på billedet. Tærten kommer ud af ovnen sammen med en duft af arabisk tehus.

Ingen kommentarer: