1 kg rødbeder
Lage:
5 dl eddike
2 dl vand
250 g sukker
4 nelliker
5 cm peberrod
1 tsk konserveringsmiddel
Vask rødbederne godt. Lad være med at skære roden og toppen af (man kan godt fjerne eventuelle blade). Læg dem i en gryde, dæk dem med vand og kog dem tre kvarter til en time, til de er helt møre. Tjek med en nål eller en lille kniv. Hæld kogevandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand. Skær top og rod af og gnid skrællen af.
Lad rødbederne køle lidt af og skær dem i ½ cm tykke skiver, der lægges i sylteglas. Meget store rødbeder skæres først igennem på langs, så skiverne ikke bliver for store.
Lage:
Skræl peberroden og skær den igennem et par gange på langs. Kog eddike, vand, sukker, nelliker og peberrod sammen til en lage. Sluk for varmen og tilsæt konserveringsmiddel (tjek dosering på flasken). Hæld lagen over rødbederne og luk glassene.
Nu kommer det eneste, der er svært: Vent tre dage, inden du bruger af rødbederne.
Man kan eventuelt prøve sig frem med andre krydderier - chili, peber, sennep, timian...
NB Den samme lage kan bruges til syltede rødløg. Skær løgene i tynde skiver, læg dem i glas og hæld den varme lage over. Lad dem køle af og opbevar på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar