søndag den 19. juli 2009

Harira (Marokkansk kikærtesuppe)

0,5 l kikærter
1,5 l vand

Sæt kikærterne i blød natten over og kog dem ca. 1 time i nyt vand med 1 tsk. salt.

olivenolie
2 finthakkede løg
4-5 røde/gule pebre i tern
2 stilke blegselleri i tern
150 g røde linser
4 spsk. tomatpuré eller peberpasta
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. finthakket frisk ingefær
1 finthakket rød chili
1 spsk. paprika
1 spsk. hel spidskommen
1 tsk. knuste kardemommefrø (eller pulver)
salt og peber
2 dåser tomater
vand/grønsagsbouillon el. lign.

Svits grønsager og krydderier i olien.
Tilsæt puré og steg videre.
tilsæt tomater, linser og væske. Kog op og skru ned. Lad den stå og simre en lille time.
Tilsæt kikærterne når de er kogt.
Smag til med salt og peber.

Smager rigtig godt med en klat græsk/tyrkisk yoghurt på toppen og måske lidt friskpresset citronsaft.

Hvis man godt kan lide chili, kan man godt bruge mere, den er ikke så stærk.

Ingen kommentarer: