torsdag den 10. december 2009

Risengrød

2½ dl vand
180 g grødris (2 dl)
1,25 l mælk
et lille drys salt

Det er vigtigt at bruge en tykbundet gryde. Hæld vandet i og bring det i kog. Drys risene i under omrøring og kog dem under låg ved svag varme i ca. 10 minutter. Hæld mælken i, mens der røres og bring forsigtigt grøden i kog over middelstærk varme. Rør fra bunden og pas på det ikke koger over. Grøden koges færdig ved svag varme i ca. 40 minutter. Til sidst smages den til med lidt salt - ½-1 tsk.

Høkasse: I stedet for at lade grøden stå og koge, med risiko for at brænde den på, kan man koge den op, lægge låg på og slukke for varmen. Herefter pakkes gryden ind i aviser og sættes ind i sengen med dyne på. Efter nogle timer er risengrøden kogt færdig og kan varmes igennem og serveres. Det sparer også på energien.

Ingen kommentarer: