Trykker-Jørgen vandt Pfilurens og Café Sigurds julebagekonkurrence med denne chokoladekage i 1984. Den er stadig god. Denne portion er lille. Til en lille bradepande ganges med 2, til en stor bradepande der fylder hele ovnen, ganges med 3.
150 g smør
250 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
100 g mel
100 g kokosmel
1 tsk bagepulver
30 g kakao
3/4 dl mælk
3/4 dl kaffe
Flormelis, kokosmel, kakao og lidt vand til glasur.
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur. Hvis de er kolde, så giv smørret nogle sekunder i mikrobølgeovnen (men det må ikke smelte) og læg æggene i varmt vand fra hanen 10 minutter.
Smør og sukker røres hvidt. Æggene røres i ét ad gangen. Tilsæt resten af ingredienserne, skiftevis vådt og tørt - kaffen til sidst.
Hældes i en passende bageform og bages ca. en time ved 175 grader.
Rør evt. glasur sammen og hæld den over kagen inden den bliver kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar