fredag den 24. februar 2017

Pitabrød

Det er virkelig nemt at bage sine egne pitabrød, og de er utrolig meget bedre end dem man køber. Opskriften her er til 6 stk.

2,5 dl lunkent vand
25 g gær
1/2 tsk salt
Ca. 425 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og mel og ælt godt til en blød og smidig dej. Hold lidt mel tilbage og tilsæt det efterhånden, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve en time.
Tænd ovnen på 250 grader.
Del dejen i 6 stykker og tril dem til store boller. Rul dem helt flade - jeg bruger en kagerulle - til ca. 15 cm i diameter. Efterhæver 10 minutter - ikke mere!  Bages ca. 6 minutter, de skal være helt lyse. Den hårde varme får dem tilat puste sig op, så de er nemme at fylde.

Slut med at købe pitabrød. Undskyld.

PS Man kan godt erstatte noget af hvedemelet med noget groft mel.

Ingen kommentarer: