mandag den 9. juni 2008

Falafel

250 g kikærter udblødes natten over og koges til de er godt møre, mindst 1 time.

1 stort bundt persille
2 løg
2-3 store fed hvidløg
2 tsk paprika
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk salt
stødt chili efter smag
2 spsk mel
ca. 1/2 dl vand

Skyl persillen grundigt i masser af vand og dryp den godt af. Pil løg og hvidløg og skær løgene i stykker.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor - tilsæt vandet lidt efter lidt til konsistensen er passende. Lad maskinen køre, til du har en jævn fars. Lad den hvile tildækket i køleskabet i 1/2-1 time. Den skulle nu være så fast, at du kan forme den til falafler. Pres farsen godt sammen. Steg dem i olie på en pande.

Falaflerne er nemmest at få ned i pitabrød, hvis de er lidt flade.
Man kan evt. bruge falafel-krydderiblanding i stedet for pulver-krydderierne.

Ingen kommentarer: